اگر می‌خواهید فتنه ۸۸ را بشناسید، این کتاب را بخوانید

ساخت وبلاگ

پیمان طالبی به مناسبت سالروز حماسه ۹ دی با معرفی کتاب «نامیرا» نوشت:‌ رهبر انقلاب رمان «نامیرا» را رمانی برای درک بهتر فتنه ۸۸ دانسته و مطالعه آن را توصیه کرده‌اند. از این منظر می‌شود رمان را با دقت بیشتری علی‌الخصوص در شخصیت‌ها بررسی کرد.

اگر می‌خواهید فتنه 88 را <strong>بشناسید،</strong> این کتاب را <strong>بخوانید</strong>

 

«نامیرا» عنوان رمانی است به قلم صادق کرمیار که انتشارات نیستان در سال 1394 آن را منتشر کرده است. داستان، روایت شخصی به نام «عبدالله‌بن‌عمیر» و دست‌وپنجه نرم‌کردن او با تردیدها و دودلی‌ها در پیوستن به سپاه یاران امام‌حسین(ع) است. از این منظر می‌توان این اثر را رمانی شخصیت‌محور دانست. اما در بستر روایت این مرد بنی‌کلب، مخاطب با حال و هوای کوفه و مسیر راهی شدن عبدالله‌بن‌عمیر به سمت کربلا نیز آشنا می‌گردد. باتوجه به موضوع رمان، می‌توان گفت نویسنده عنوان جالب توجهی را برای رمان خود برگزیده است؛ عنوانی هنرمندانه و ادبی که اشارتی هم به حدیث نبوی «اِنَّ لِقَتْلِ الْحُسَیْنِ علیه السّلام حَرارَةً فى قُلُوبِ الْمُؤمنینَ لا تَبْرُدُ اَبَداً» دارد.

یکی از مهم‌ترین شاخصه‌های کتاب «نامیرا»، تصویر است. نویسنده که به‌خوبی می‌داند مخاطب از پایان داستان آگاه است و حتی سیر داستان را هم تا حدی می‌داند، تلاش می‌کند با خلق تصاویر بدیع و توصیف‌های با جزئیات کامل، کاری کند که مخاطب از شیوه روایت او لذت ببرد و ذهنیت او را از پایان داستان منحرف کرده، توجهش را به تصاویر معطوف می‌کند.

«نامیرا» در بستر اصلی داستانش، خرده روایت‌هایی نیز دارد که یکی از آنها ماجرایی عاشقانه ‌است: روایت عشق سلیمه به ربیع و خوشحالی او از اینکه همسرش علوی است. البته داستان در بعضی قسمت‌ها لحن شعارزده به خود می‌گیرد که اتفاقاً این بخش هم یکی از آنهاست.

رهبر انقلاب رمان «نامیرا» را رمانی برای درک بهتر فتنه 88 دانسته و مطالعه آن را توصیه کرده‌اند. از این منظر می‌شود رمان را با دقت بیشتری علی الخصوص در شخصیت‌ها بررسی کرد. عبدالله‌بن‌عمیر کلبی شخصیت محوری کتاب است و او را در آغاز و پایان کتاب می‌بینیم. او از بزرگان قبیله بنی‌کلب است که درست چند ماه قبل از قیام کربلا، از سفر نظامی فارس برگشته است. «عمرو ابن حجاج» از بزرگان کوفه، از دوستداران خاندان اهل‌بیت علیهم السلام و از زمره نامه‌نگاران به امام حسین(ع) است. «ربیع‌بن‌عباس» که از جوانان پر شور قبیله بنی‌کلب است، پدرش را به جرم سب نکردن امام علی(ع) در شام کشته‌اند و در اندیشه انتقام است. و نیز «عبیدالله‌بن‌زیاد» که احتمالاً مخاطب او را به خوبی می‌شناسد. وی از شخصیت‌های مطرح و شناخته‌شده آن دوره است که تحولات و اتفاقات بسیاری حول محور او شکل می‌گیرد.

کتابخانه عمومی آیت الله اسداله فاضلی...
ما را در سایت کتابخانه عمومی آیت الله اسداله فاضلی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : behlib4a بازدید : 110 تاريخ : سه شنبه 10 دی 1398 ساعت: 13:01