کتاب خوانی، تنها سرگرمی یک کودک روستایی است

ساخت وبلاگ

كتابخانه آیت الله فاضلی روستای بيشه بنه - کراپ‌شده

 

فاطمه یوسفی، کتابدار کتابخانه آیت الله فاضلی روستای بیشه بنه شهرستان بهشهر در گفتگو با روابط عمومی نهاد کتابخانه های عمومی کشور در معرفی کتابخانه محل خدمت خود گفت: این کتابخانه در سال ۱۳۷۶ در زمینی به مساحت ۲۵۰۰ مترمربع با زیربنای ۴۵۰ مترمربع احداث شد و در ورودی روستای بیشه‌بنه بخش یانه‌سر شهرستان بهشهر قرار دارد. در مجاورت کتابخانه، مدرسه شبانه روزی و مدارس ابتدایی قرار دارد و از آنجاکه مرکز فرهنگی دیگری در این منطقه نیست، می توان از کتابخانه به عنوان تنها مرکز فرهنگی روستا یاد کرد. در واقع از بین ۶۰ روستای شهرستان بهشهر، تنها بیشه بنه دارای کتابخانه است و به همین دلیل مراجعانی از روستاهای دیگر نیز داریم. بیشترین قشر مراجعه کننده به کتابخانه نیز کودکان، نوجوانان و بانوان میان‌سال هستند.

وی ادامه داد: من در همین روستا به دنیا آمدم و بزرگ شدم؛ زمین این کتابخانه در سال ۱۳۷۱ از سوی پدرم اهدا شد؛ فرایند ساخت کتابخانه از همان سال آغاز شد و در سال ۷۶ به بهره برداری رسید. اولین کتابدار این کتابخانه نیز برادرم بود که یازده سال اداره این مکان را بر عهده داشت. از سال ۹۴ نیز خودم کتابدار کتابخانه هستم؛ زندگی در روستا، شناخت مردم و نیاز های آن ها، مسئولیت مرا سنگین تر می کند. من خود را موظف به ارائه خدمت نه تنها به مردم روستای خودم، بلکه به اهالی روستاهای اطراف نیز می دانم؛ چراکه به اعتقاد من مطالعه چیزی است که همه به آن نیاز داریم.

یوسفی که ضمن ارائه خدمات کتابخانه ای به اهالی روستای بیشه بنه، زمان قابل توجهی را صرف ارائه خدمات فرهنگی به اهالی روستاهای اطراف می کند، در این خصوص گفت: من در روستا بزرگ شده ام و می دانم یک کودک روستایی تفریح زیادی ندارد و توان اقتصادی خانواده های روستایی بعضا به قدری نیست که بتوانند برای فرزند خود کتابی بخرند. من به خاطر بچه ها خود را موظف به این کار می دانم و دیدن اشتیاق آن ها، خانواده هایشان و نیز مسئولان مدارس برایم لذت بخش است و مرا به ادامه کار تشویق می کند.

 

وی ادامه داد: طرح کتابدار سیار یکی از فعالیت هایی بود که با هدف ارائه خدمات کتابخانه ای به مردم روستاهای اطراف انجام شد. من با هزینه شخصی خود و با ساکی مملو از کتاب که بر روی آن برچسب «کتابدار سیار» قرار دارد، به روستاهای اطراف می روم. معمولا مدارس و پایگاه های بسیج روستا مقصد من هستند و پیش از رفتن، از طریق هماهنگی با دهیار و شورای روستا،‌ اهالی از برنامه مطلع می شوند؛ در این برنامه ها قصه گویی، جمع خوانی و نشست کتابخوان برگزار می کنیم. سعی می کنم که این برنامه ها را ماهانه در روستاهای اطراف اجرا کنم اما گاهی شرایط آب و هوایی مانع می شود. از دیگر طرح های اجرا شده، «مطالعه با طعم تابستان» بود. این طرح در ایام تابستان در طبیعت روستا اجرا شد و طی آن کودکان و نوجوان برای همسالان خود قصه ای می گفتند و یا شعری می خواندند. برگزاری نشست های قصه گویی، جمع خوانی، نشست های کتابخوان در مدارس و مسابقات فرهنگی در مناسبت های مختلف از دیگر فعالیت هایی است که به صورت مستمر برگزار می کنم؛ برای برگزاری این مسابقات جوایزی برای کودکان تهیه می کنم و دریافت جایزه باعث ایجاد انگیزه و اشتیاق در آنها می شود.

 

 

یوسفی اضافه کرد: برگزاری نشست های کتابخوان و کارگاه های آموزشی ویژه بانوان میان سال روستا در موضوعات مختلفی همچون سبک زندگی، فرزند پروری و ... نیز از دیگر برنامه های کتابخانه ما است.

وی با ابراز خرسندی از خدمت به مردم روستا و رفع نیاز اطلاعاتی آن ها، اظهار داشت: دوستی بچه ها با کتاب برایم ارزشمند است. آنها مشتاقانه برای لحظه دیدار و امانت گرفتن کتاب روزشماری می کنند؛ گه گاه که به هر دلیل نمی توانم به روستاهای اطراف بروم، دلیل غیبت را جویا می شوند؛ حتی والدین کودکان و اولیای مدارس نیز بارها به من گفته اند که کودکان تفریح دیگری ندارند و برای امانت گرفتن کتاب و اجرای برنامه های فرهنگی انتظار می کشند. دیدن این میزان از اشتیاق،‌ تنها نیاز کودکان به کتاب را به من نشان می دهد؛ چراکه کودک روستایی، شاید تا زمان جوانی و ورود به دانشگاه فرصت رفتن به شهر را پیدا نکند.

 

کتابخانه عمومی آیت الله اسداله فاضلی...
ما را در سایت کتابخانه عمومی آیت الله اسداله فاضلی دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : behlib4a بازدید : 124 تاريخ : دوشنبه 19 اسفند 1398 ساعت: 2:38