روز سازمان ملل متحد

ساخت وبلاگ
روز سازمان ملل متحد,سازمان ملل متحد،United Nations، 24 october, اکتبر،24 اکتبر،روز سازمان ملل متحد،منشور ملل متحد,تاریخچه تشکیل «سازمان ملل متحد»,United Nations day,فرانکلین روزولت، جنگ جهانی دوم ,حقوق اساسى بشر,تساوى حقوق زن و مرد,منشور آتلانتیک,حق وتو ,شورای امنیت, اعضای سازمان,اعضای سازمان ملل متحد,حقوق بشر, نسل‌کشی,شورای حقوق بشر سازمان,حذف تبعیض علیه زنان. سرویسهای دبیر خانه‌ای,مجمع عمومی،شورای امنیت،شورای اقتصادی و اجتماعی،شورای قیمومت ،دبیرخانه،دیوان بین‌المللی دادگستری,یونسکو، یونیسف , کمیساریای عالی سازمان ملل, پناهندگان,
71 امین سالروز تشکیل «سازمان ملل متحد»,احقاق حقوق بشر،
سازمان ملل متحد،United Nations، 24 october, اکتبر،24 اکتبر،روز سازمان ملل متحد،منشور ملل متحد,تاریخچه تشکیل «سازمان ملل متحد»,United Nations day,فرانکلین روزولت، جنگ جهانی دوم ,حقوق اساسى بشر,تساوى حقوق زن و مرد,منشور آتلانتیک,حق وتو ,شورای امنیت, اعضای سازمان,اعضای سازمان ملل متحد,حقوق بشر, نسل‌کشی,شورای حقوق بشر سازمان,حذف تبعیض علیه زنان. سرویسهای دبیر خانه‌ای,مجمع عمومی،شورای امنیت،شورای اقتصادی و اجتماعی،شورای قیمومت ،دبیرخانه،دیوان بین‌المللی دادگستری,یونسکو، یونیسف , کمیساریای عالی سازمان ملل, پناهندگان,
71 امین سالروز تشکیل «سازمان ملل متحد»,احقاق حقوق بشر،

 

  منشور ملل متحد

 ما مردم ملل متحد با تصمیم

به محفوظ داشتن نسلهاى آینده از بلاى جنگ که دوبار در مدت یک عمر انسانى افراد بشر را دچار مصائب غیر قابل بیان نموده و با اعلام مجدد ایمان خود به حقوق اساسى بشر و به حیثیت و ارزش شخصیت انسانى و به تساوى حقوق زن و مرد و همچنین بین ملت‌ها اعم از کوچک و بزرگ و ایجاد شرایط لازم براى حفظ عدالت و احترام الزامات ناشى از عهد‌نامه‌ها و سایر منابع حقوق بین‌المللى و کمک به ترقى اجتماعى و شرایط زندگى بهتر با آزادى بیشتر،

و براى نیل به این هدفها

به رفق و مدارا کردن و زیستن در حال صلح با یکدیگر با یک روحیه حسن همجوارى و به متحد ساختن قواى خود براى نگه دارى صلح و امنیت بین‌المللى و به قبول اصول و ایجاد روشهایى که عدم استفاده از نیروهاى مسلح را جز در راه منافع مشترک تضمین نماید و به توسل به وسائل و مجارى بین‌المللى براى پیشبرد ترقى اقتصادى و اجتماعى تمام ملل مصمم شده‌ایم که براى تحقق این مقاصد تشریک مساعى نماییم.

و در نتیجه دولت‌هاى متبوع ما توسط نمایندگان خود که در شهر سانفرانسیسکو گرد آمده‌اند و اختیارات تامه آنان ابراز و صحت و اعتبار آن محرز شناخته شده است، نسبت به این منشور ملل متحد موافقت حاصل نموده‌اند و بدینوسیله یک سازمان بین‌المللى که موسوم به ملل متحد خواهد بود تاسیس می‌نمایند.

 

تاریخچه تشکیل «سازمان ملل متحد»

اصطلاح «ملل متحد» را نخستین بار فرانکلین روزولت، رئیس‌جمهور آمریکا در جریان جنگ جهانی دوم برای اشاره به متفقین بکار برد. اولین کاربرد رسمی این اصطلاح در بیانیه اول ژانویه ۱۹۴۲ ملل متحد بود که در آن متفقین از مفاد منشور آتلانتیک پشتیبانی و اعلام کرده‌بودند که از صلح جداگانه با نیروهای محور خودداری خواهند کرد.

اندیشه ایجاد سازمان ملل متحد در کنفرانس‌های مسکو، قاهره و تهران در سال ۱۹۴۳ دقیق‌تر شد. از اوت تا اکتبر ۱۹۴۴ نمایندگان آمریکا، شوروی، بریتانیا، فرانسه و جمهوری چین در کنفرانس دامبارتن اوکس در واشینگتن دی. سی، بر روی برنامه‌های تشکیل سازمان ملل کار کردند. بیشتر بحث‌های این کنفرانس در مورد نقش اعضای سازمان و شرایط دعوت از آن‌ها بود. سپس در آوریل ۱۹۴۵ در کنفرانس سان فرانسیسکو تکلیف حق وتو برای پنج عضو شورای امنیت تعیین شد. در نهایت در ۲۴ اکتبر ۱۹۴۵ منشور ملل متحد به امضای ۵۰ کشور رسید و سازمان ملل متحد رسماً تشکیل شد (لهستان در کنفرانس شرکت نداشت ولی جایی برای آن در نظر گرفته شد و بعداً منشور را امضا کرد).

اعضای سازمان ملل متحد تقریباً شامل همه کشورهای مستقلی می‌شود که از نظر بین‌المللی به رسمیت شناخته شده‌اند. فقط واتیکان، که عضویت در سازمان را نپذیرفته‌است و چین ملی (تایوان) که عضویتش بعد از عضویت جمهوری خلق چین لغو شد، در سازمان ملل متحد عضو نیستند.

مقر سازمان ملل متحد در نیویورک است و کشورهای عضو و موسسات وابسته در طول هر سال با تشکیل جلسات منظم در مورد امور بین‌المللی و امور اجرایی مربوط به آنها تصمیم‌گیری می‌کنند.

شورای امنیت قوی‌ترین نهاد سازمان ملل پنج عضو دائمی دارد که در تصمیمات این شورا حق وتو دارند.

 

حقوق بشر 

پیگیری مسائل حقوق بشر دلیل اصلی ایجاد سازمان ملل بود. جنگ جهانی دوم و مسایل مربوط به نسل‌کشی سبب شد تا بر سر ایجاد سازمان جدیدی که مانع وقوع تراژدیهای مشابه در آینده اجماع جهانی بوجود آید. هدف اولیه نیز ایجاد یک چارچوب قانونی برای بررسی و عملکرد مناسب بر اساس شکایات در مورد تخطی از حقوق بشر بود. منشور ملل متحد تمام اعضای سازمان ملل را ملزم به احترام و رعایت حقوق بشر می‌نماید و همه را موظف می‌داند تا برای رسیدن به این هدف تلاش کند. اعلامیه جهانی حقوق بشر فی نفسه الزام آور نیست و تنها یکی از مصوبات مجمع عمومی در سال ۱۹۴۸ بود که نقش یک استاندارد برای همگان را ایفا می‌کند. مجمع همواره مسایل حقوق بشر را دنبال می‌کنند. در ۱۵ مارس ۲۰۰۶ مجمع به اتفاق آراء رای داد که شورای حقوق بشر سازمان را جایگزین کمیسیون حقوق بشر کند.

در حال حاضر هفت مجمع وابسته به مجامع معاهده حقوق بشر وجود دارد. از جمله کمیته حقوق بشر و کمیته حذف تبعیض علیه زنان. سرویسهای دبیر خانه‌ای به شش مجمع خدمات رسانی می‌کند و کمیساریای عالی حقوق بشر مسئولیت این سرویس رسانی را به عهده دارد.

سازمان ملل و آژانس‌های آن محوریت اجرای اصول اعلامیه جهانی حقوق بشر را به عهده دارند. یکی از وظایف این آژانس‌ها کمک به کشورهایی است که فرایند گذر به سوی دموکراسی را تجربه می‌کنند. سازمان ملل کمک فراوانی به برگزاری انتخابات در کشورهای کم تجربه و کم سابقه در جریان دموکراسی نموده‌است از جمله در افغانستان و تیمور شرقی. همچنین سازمان ملل مجمعی برای پشتیبانی از حقوق زنان در عرصه‌های سیاسی اقتصادی و اجتماعی در کشورهایشان تشکیل داده‌است و تلاش می‌کند توجه عمومی را به این حقوق جلب نماید. حتی قطعنامه‌ای در مورد سوء استفاده از این حقوق در خود مجمع عمومی یا شورای امنیت یا مجامع قضایی وابسته صادر کرده‌است.

 

ارکان سازمان ملل متحد

ارکان سازمان ملل متحد عبارتند از:مجمع عمومی،شورای امنیت،شورای اقتصادی و اجتماعی،شورای قیمومت (از اول نوامبر ۱۹۹۴ فعالیت نمی‌کند)،دبیرخانه،دیوان بین‌المللی دادگستری

 

سازمان‌های وابسته

علاوه بر شش رکن اصلی، سازمان ملل متحد نهادها و برنامه‌های دیگری را نیز پوشش می‌دهد. از شناخته شده‌ترین این نهادها یونسکو، یونیسف و کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان است.

 

71 امین سالروز تشکیل «سازمان ملل متحد»

به امید روزی که سازمان ملل متحد به هدف اصلی خود یعنی احقاق حقوق بشر،در سرتاسر جهان برسد.به امید آن روز،71 امین سالروز تشکیل سازمان ملل متحد را گرامی می داریم.

 

کتابخانه عمومی آیت الله اسداله فاضلی...
ما را در سایت کتابخانه عمومی آیت الله اسداله فاضلی دنبال می کنید

برچسب : روز سازمان ملل متحد,روز جهانی سازمان ملل متحد, نویسنده : behlib4a بازدید : 125 تاريخ : سه شنبه 4 آبان 1395 ساعت: 17:12